W minionym tygodniu przedszkolaki pogłębiły wiedzę na temat produktów mlecznych i zbożowych. Dzieci miały okazję: własnoręcznie zemleć różne zboża, zaobserwować cykl powstawania mąki, „wydoić krowę”, posmakować niektórych produktów. Po zajęciach wywnioskowały, że każda praca jest ciężka. Należy szanować to, na co zapracowali nasi rodzice, dziadkowie i inni ludzie. Zajęcia dostarczyły maluchom wiele radości.
![](https://sp2rakszawa.pl/wp-content/uploads/2023/10/20231025_094107.jpg)
![](https://sp2rakszawa.pl/wp-content/uploads/2023/10/20231025_094814.jpg)
![](https://sp2rakszawa.pl/wp-content/uploads/2023/10/20231027_101111.jpg)
![](https://sp2rakszawa.pl/wp-content/uploads/2023/10/20231027_102157.jpg)
![](https://sp2rakszawa.pl/wp-content/uploads/2023/10/20231027_124937.jpg)
Więcej zdjęć tutaj – Produkty zbożowe i mleczne w przedszkolu