W październiku klasie III odbył się Dzień Chleba. Były to zajęcia zamykające cykl lekcji o zbożach, o procesie powstawania chleba, rodzajach pieczywa, produktach pochodzenia roślinnego. W tym dniu uczniowie przynieśli do szkoły swoje domowe, sprawdzone przepisy na różne rodzaje chlebów. W tym dniu również dzieci formowały z ciasta bułeczki. Zostały one później upieczone wraz z chlebem ziołowym. Zapach pieczonego chleba i wspólna degustacja pieczywa to będą rzeczy, które uczniowie na pewno będą bardzo długo pamiętać.
![](https://sp2rakszawa.pl/wp-content/uploads/2022/10/image000000.jpg)
![](https://sp2rakszawa.pl/wp-content/uploads/2022/10/image000001.jpg)
![](https://sp2rakszawa.pl/wp-content/uploads/2022/10/image000002.jpg)
![](https://sp2rakszawa.pl/wp-content/uploads/2022/10/image000003.jpg)
![](https://sp2rakszawa.pl/wp-content/uploads/2022/10/image000004.jpg)
![](https://sp2rakszawa.pl/wp-content/uploads/2022/10/image000005.jpg)
![](https://sp2rakszawa.pl/wp-content/uploads/2022/10/image000006.jpg)
![](https://sp2rakszawa.pl/wp-content/uploads/2022/10/image000007.jpg)
![](https://sp2rakszawa.pl/wp-content/uploads/2022/10/image000008.jpg)
![](https://sp2rakszawa.pl/wp-content/uploads/2022/10/image000009.jpg)
![](https://sp2rakszawa.pl/wp-content/uploads/2022/10/image000010.jpg)
![](https://sp2rakszawa.pl/wp-content/uploads/2022/10/image000011.jpg)
![](https://sp2rakszawa.pl/wp-content/uploads/2022/10/image000012.jpg)